Закарпаття: Тільки за одну добу прикордонники Чопа затримали сім незаконних мігрантів

Останнім часом прикордонникам Чопського прикордонного загону дедалі частіше приходиться зустрічатися з незаконними мігрантами Республіки Молдови та Грузії.
Так протягом минулої доби прикордонниками Чопського загону в двох випадках затримано сім незаконних мігрантів, що намагалися порушити українсько-угорський та українсько – словацький кордон.
В першому випадку: чотири громадянки Молдови, намагалися порушити українсько – словацький кордон,  та  їм на заваді  стали прикордонники відділу прикордонної служби «Новоселиця». В результаті чого чотири «мандрівниці» віком від 17 до 20 років, одна з яких мала паспортний документ,  знайшли притулок в пункті тимчасового тримання Чопського прикордонного загону.
В другому випадку  прикордонниками відділу прикордонної служби «Тиса», за допомогою інформації від місцевого населення на відстані близько двох кілометрів до лінії держаного кордону, (поблизу автодороги Чоп – Ужгород), затримано  3-х чоловіків кавказької національності.
Як пізніше стало відомо затриманими виявилися громадяни Грузії, віком від двадцяти п’яти до тридцяти років, які при собі мали паспорти. Під час проведення фільтраційних заходів чоловіки зізналися, що мали намір порушити кордон.
Даних громадян було затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності згідно статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Наразі всі затримані знаходяться у пункті тимчасового тримання Чопського прикордонного загону до встановлення обставин правопорушення.

Сергій  БРОВКО, начальник прес-служби  Чопського прикордонного загону