Ужгород: Проти закриття аптеки №2 підписалися вже майже 7300 жителів Закарпаття

Півроку тому  Закарпатська обласна рада прийняла рішення про закриття ужгородської аптеки №2, що розташована на пл. Корятовича, 8. Заклад вирішено продати з аукціону. Цікаво – під що готують можновладці таке зручне для бізнесу приміщення?
Мимоволі згадуєш історію аптеки №1, коли весь фармацевтичний колектив одного ранку грубо виштовхнули на вулицю і з грюкотом зачинили за ними двері.  Відділення банку, особливо в період кризи, народу було набагато потрібнішим, ніж медичний заклад. Тепер взялись за аптеку №2…

Здавалось би, аптекою більше – аптекою менше. Та скажіть, де, крім аптеки №2, знайдете ліки для пацієнтів психоневрологічного диспансеру? Через їхню дороговизну препарати для таких хворих практично неможливо побачити у приватних лікарських магазинах. Скажіть, де ваша бабуся придбає окулярну оптику від вітчизняних виробників не за 200–300 грн., а за 20–30? Назвіть бодай одну(!) аптеку в Ужгородському, Перечинському, Великоберезнянському районах, що продовжує виготовляти індивідуальні лікарські засоби за рецептами лікарів!

Завідувач аптеки №2 Євген Мазуренко свого часу не міг зрозуміти, чому депутати прийняли рішення про відчуження аптечної будівлі. Новину дізнався випадково – прочитав у газеті. При інших рівних умовах подібні рішення приймаються для неприбуткових чи проблемних підприємств. Таким аптека ніколи не була. “Ми ніколи не були збитковими, вчасно і в значних сумах сплачуємо всі податки до бюджету”, – каже аптекар. То навіщо закривати рентабельне для міста підприємство, яке не те що заробляє саме на себе, не вимагаючи допомоги від держави, а ще і приносить в казну який-ніякий дохід, залишаючись таким необхідним громаді міста і району? І це в той час, коли  кількість приватних аптек зростає, наче гриби після дощу.

Працівники аптеки вже зібрали 7290 під¬писів від жителів Ужгорода, Ужгородського, Перечинського і Великоберезнянського районів у підтримку закладу. Цікаво, хто із можновладців здатен зібрати хоча б половину цієї кількості підписів у підтримку відкриття чергового відділення банку чи-то ратушняківської кав’ярні? То невже не вистачить вже місту банків і штаб-квартир депутатиків, що “лікують” народ своїми передвиборними обіцянками та геніальними, дарма що нереальними планами?

Аліса Квич, ФЕСТ, Закарпаття онлайн.БЛОГИ