Закарпаття: Дитячим закладам Берегівщини передано понад 30 тис.грн., зібраних на благодійному аукціоні “BEREG FEST – Дітям”

В рамках фестивалю «BEREG FEST 2010», який нещодавно з успіхом відбувся на Берегівщині, як і було анонсовано, відбувся благодійний мистецький аукціон «BEREG FEST – Дітям». На ньому були виставлені роботи відомих художників краю та України, серед яких закарпатські заслужені майстри пензля Василь Свалявчик та Андрій Іванчо, самобутні Олександр Андялоші та Золтан Мичко, столична місткиня Тетяна Красная, Михайло Дідківський зі Львова, Олександр Криушин з Харкова та інші.

Найдорожче учасники аукціону оцінили картину “Камянка” Василя Свалявчика – 5 000 гривень, інші були продані за 2000-4000 тисячі гривень. Всього організаторам вдалося зібрати понад 30 000 гривень, які організатори урочисто пообіцяли передати дитячим закладам, в першу чергу тим, де виховують діточок, які залишилися без батьківського піклування та турботи.

19 жовтня цю приємну місію здійснив особисто голова Берегівської РДА, депутат обласної ради Ігор Свищо – головний ініціатор оновлення фестивалю та самого благодійного аукціону «BEREG FEST- Дітям».

В першу чергу, він завітав у Батьовський притулок для дітей. Цей заклад розрахований на неповнолітніх віком від 3 до 18 років, нині тут знаходиться на утриманні 30 діточок. Очільник району передав керівництву притулку подарунковий чек-сертифікат і поцікавився на які цілі підуть благодійні гроші. Заступниця директора, вихователь-методист Марта Шелемба подякувала за чудовий дарунок і повідомила, що вся сума (10 850 грн.) буде направлена на закупку одягу для маленьких вихованців.

Наступним пунктом став Бенянський дитячий будинок інтернатного типу для розумово відсталих дітей, де перебуває нині 24 малюка. Директор закладу Марія Гомоляк розповіла, що  несподіваний сюрприз від благодійників стане у нагоді. Вже давно потрібно купити нове піаніно та килимове покриття для музичної кімнати. Адже дітей тут лікують та виховують за допомоги образотворчого мистецтва.

І нарешті – Берегівська школа-інтернат, де поважних гостей чекав у залі увесь чисельний педагогічний колектив. Директор Віталій Яблонський зауважив, що за останній час влада приділяє закладу неабияку увагу. Цього року відбулася заміна старих вікон на металопластикові у всій інтернатівській будівлі. Тепер на черзі оновлення спортивного інвентарю, адже школа матиме незабаром саме спортивно-розвиваючу спеціалізацію. Також за рахунок районного бюджету було закуплено 130 комплектів шкільної форми для дівчаток та хлопчиків 1-4 класів.

“Ми довго думали разом з колективом і вирішили всю суму спонсорської підтримки направити на закупівлю меблів для наших вихованців, – сказав Віталій Яблонський. – А ще ми намагаємося зруйнувати стереотип щодо нашої школи-інтернату. Це не заклад закритого типу, а навпаки відкритого – для всіх людей, які бажають допомогти дітям, які з різного роду життєвих обставин залишилися без батьківської опіки. Щиро дякуємо всім колективом від їхнього імені!”

Що ж, ось на такій приємній ноті завершилася програма цьогорічного фестивалю “BEREG FEST 2010”. Проте, організатори переконані, що започатковані цього року традиції отримають нове, ще більш змістовне наповнення наступного року, і у майбутньому загалом. Адже «BEREG FEST» – він такий один…

Оргкомітет «BEREG FEST – 2010, KarpatNews