Україна – держава убогих і злочинців

Європейські аналітики заявляють що влада Януковича вибудовує свою авторитарну міць “по-російськи”, проте також сподіваються, що український народ матиме силу захистити себе від цього.

Сьогодні Україна є притулком для світових злочинців, а її народ найбідніший у Європі. Про це пишуть провідні європейські ЗМІ.

Європейські газети опублікували матеріали солідних і невтішних для Києва експертних оцінок соціально-політичної ситуації в Україні. І відомі аналітики з Великої Британії, і швейцарські банки доходять до обґрунтованих висновків, попереджаючи, що влада Януковича вибудовує свою авторитарну міць “по-російськи”. Проте деякі впливові газети Європи не виключають, що “народ в Україні готовий захищатися”.

Так, в інтерв’ю чеській газеті “Лідове новіни” відомий британський журналіст Міша Ґленн, котрий спеціалізується на дослідженнях злочинного світу, дрозповів про особливості організованої злочинності на Балканах, а й наголошує, що на зміну пануванню наркомафії у злочинний світ приходить організована кіберзлочинність, що спеціалізується на поєднанні глибоких знань, новітніх технологій і  використанні їх у різноманітних злочинах, пов’язаних із пограбуванням банків, компаній високих технологій, засобів зв’язку і навіть завдання шкоди установам безпеки й оборони багатьох, насамперед, індустріальних країн.

Ґленн вважає, що саме “Україна, Росія, Білорусь, країни Балтії і менше Болгарія стали традиційними регіонами спільних злочинних операцій… Це створює проблеми для поліції інших країн, бо змушені звертатися до цих регіонів, а це не просто”.

Московська “Нєзавісмая газета” повідомляє про ініціативу української влади щодо запровадження так званих соціальних карток, призначення яких – допомогти найбіднішим верствам населення. Хоча тут же наводяться скептичні оцінки таких кроків уряду Азарова з боку відомих у Києві експертів.Ті вважають, що влада не готова ні технічно, ні соціально гарантувати користування цими картками саме найбіднішим верствам українців, особливо на селі.

Разом з тим “Нєзавісімая газета” попереджає, що “Україна перетворюється на державу бідняків та убогих”, бо навіть згідно з офіційною статистикою Києва, за межею бідності в Україні живе близько третини громадян, тобто 13-15 мільйонів осіб.

Видання також посилається на дані відомого швейцарського банку Credit Suisse, який зауважує у своєму спеціальному дослідженні, що «серед 40 держав континенту українці і молдовани найбідніші в Європі».

Впливова “Файненшел Таймз” оприлюднила статтю Ніла Баклі та Романа Олеарчика під назвою “Україна: народ готується до відсічі”. У статті йдеться про намагання влади Януковича, прикриваючись нібито економічними реформами, згортати демократичні завоювання в Україні.

Видання наводить думки експертів про те, що “загрози для демократії в Україні стали раптом несподівано серйозними”, аналізуючи цілу низку відомих уже фактів про намагання влади у Києві згортати завоювання Помаранчевої революції, переслідувати опозицію, незалежних журналістів, бізнесменів.

Про занепокоєння у світі розвитком ситуації в Україні свідчить і те, що цю тему заторкнув у телефонній розмові з Віктором Януковичем віце-президент США Джозеф Байден, який закликав владу у Києві не відступати зі шляху демократії і продовжувати конституційні зміни в інтересах усіх українців, пише “Файненшел Таймз”.

tsn.ua