Янукович невдовзі відмовиться від Партії регіонів

Арсеній Яценюк вважає, що Віктор Янукович може відмовитися від своєї політичної сили, як свого часу Ющенко і Кучма, бо ПР втрачає вплив.

Президент Віктор Янукович може відмовитися від Партії регіонів.

Таку думку висловив лідер “Фронту Змін” Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що сьогодні з “Партії регіонів відбувається відтік людей”. За його словами, в Партію регіонів “біжать окремі політичні діячі”, але виходять партійці.

При цьому він зауважив, що спостерігається тенденція, коли “кандидати-мажоритарники, висунуті Партією регіонів, на зустрічах із виборцями не хочуть говорити, що вони йдуть від партії влади, бо можуть помідорами закидати”.

“Сьогодні є тенденція: бути членом Партії регіонів – це поганий тон”, – вважає Яценюк.

Лідер “Фронту Змін” підкреслив, що Партію регіонів “перестали боятися”, і це дуже добре видно на прикладі Донецької області, де, за його словами, відбуваються дуже неприємні для “регіоналів” процеси.

“Люди переходять в інші політичні сили, зокрема, до “Фронту Змін”, – заявив Яценюк.
Він навів приклад, що виконувач обов’язки мера міста Димитрове перейшла у “Фронт Змін”, у Красноармійську 11 депутатів вийшли зі складу фракції Партії регіонів, половина з них перейшла до “Фронту Змін”.

Яценюк вважає, що це “дуже серйозний дзвінок, насамперед, для самих “регіоналів”.

“Якщо вони поводитимуться так само, як зараз, то президент, який обирався фактично від Партії регіонів, відмовиться від цієї партії. Ми це бачили на прикладах Віктора Ющенка і Леоніда Кучми”, – переконаний він.

При цьому лідер “Фронту Змін” додав: “Якщо діячі з Партії регіонів не усвідомлять, що їхня діяльність приносить шкоду президенту, то він просто відмовиться від цієї партії”.

Яценюк вважає, що це було б позитивним явищем для України, “тому що президент тоді стане не президентом Партії регіонів, а президентом України”.

На думку лідера “Фронту Змін”, всі ці процеси свідчать, що в Україні залишилася політична конкуренція.

Зазначимо, що у Житомирі 24 жовтня через загрозу вибуху було зірвано мітинг партії “Фронт змін”, яка бере участь у місцевих виборах.

Під час планової перевірки майданчика, де мав відбутися мітинг за участю лідера Арсенія Яценюка, було виявлено невідомий автомобіль.

За словами очевидців, “представники правоохоронних органів вивантажили з багажника авто два наповнені чимось мішки, на передньому сидінні лежала пачка електродів, а на сидінні водія – пакет”.

“Міліція повідомила, що вибухонебезпечних речовин в автомобілі виявлено не було.

“Фронт змін” розцінює це як цілеспрямовану спробу житомирської влади перешкодити вільному зібранню прихильників партії.

tsn.ua