Ужгород: У єдиній в Україні клініці дитячої дентальної гігієни пройшли обстеження 440 дітей з Чопа

440 дітей з Чопа пройшли обстеження в єдиній в Україні клініці дитячої дентальної гігієни, що розташована в обласному центрі Закарпаття.

Кабінет було відкрито в 2009 році на базі стоматологічного факультету Ужгородського національного університету.

Медогляд відбувся за сприяння депутата Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка та декана факультету, професора УжНУ Юрія Перести.

– Загалом, мета заходу доволі проста та зрозуміла, – розповідає Володимир Чубірко. – Ми хочемо, щоб молоде покоління зростало здоровим. У клініці для заохочення діток створені всі умови. Тут є ігрова кімната з великим телевізором, просторі приміщення, в яких діти можуть провести час, не нудьгувючи в очікуванні своєї черги.

Дане введення не є одноразовою акцією. Щоб була змога оглянути школярів у будь-який час і на місці, планується за спонсорські кошти та за сприяння міської влади відкрити такий кабінет у Чопі. Наразі міськвиконком затвердив програму профілактичного оглядів і лікування дітей.

– Ми хочемо навчити дітей змалку доглядати за ротовою порожниною. Тут відразу для кожного заводиться медична картка, в яку вносяться всі дані медогляду дитини, – розповідає лікар Едіта Дячук. – Це сприятиме здоров’ю дітей. Нажаль, під час огляду ми спостерігаємо доволі неприємну картину, 98 % дітей хворіють карієсом. Гадаю після таких обстежень батьки звернуть увагу на проблеми своїх дітей.

Портал Чопської міськради