20-21 листопада в Ужгороді пройде свято молодого вина “Божоле”

Гостей свята навчатимуть культурі споживання вина. Про це сьогодні під час прес-конференції у дегустаційному залі “Шардоне” (в Ужгороді) повідомив організатор Олександр Ковач.
Важливо вино не просто пити, а робити це правильно. Почати треба хоча би з того, щоб смакувати цей напій з бокалу, а не з пластику.

За словами пана Ковача, на фестивалі “Божоле” можна буде за 40 гривень придбати бокал з фірмовим логотипом “Закарпатське божоле”.

“Отримавши бокал, людина отримує картку народної дегустації та лотерейний білет. Дегустуючи вино у кожного винороба, вона визначає, яке йому сподобалось. У того винороба залишає цю картку, а навзаєм отримує літр вина, яке сподобалось”, — пояснює пан Олександр.

Організатори пішли на цей крок, аби підняти культуру споживання вина.

“Ми робимо це, аби люди відмовлялися від пластикових склянок, а придбавши бокальчик, красиво, гігієнічно, естетично пили вино. І плюс — додому повезли сувенір”, — наголошує організатор.

Пан Ковач переконує, що саме у бокалі можна оцінити якість вина.

“Позаторік ми продали 40 чи 50 бокалів, минулого року — 180. Думаю, цього року зросте кількість бажаючих повести додому гарний сувенір, і взагалі гарно продегустувати вино, — резюмує пан Ковач.

До слова, якість вина оцінюватимуть саме споживачі з допомогою карточок, які можна буде давати виноробу, вино якого найсмачніше.

“РІО”