Юрій Костенко (з Ужгорода): “УНП йде на вибори до місцевих рад, щоб реалізувати ідею економічного націоналізму”

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Юрія Костенка, народного депутата України, лідера Української народної партії та членів Закарпатської і Ужгородської організацій УНП Василя Кузана, Ярослава Кирлика і Миколи Нечитайла.

Юрій Костенко представив команду кандидатів у депутати до Закарпатської обласної ради від УНП та прокоментував хід виборчої кампанії в Україні. Політик повідомив, що УНП йде на вибори до місцевих рад, щоб реалізувати ідею економічного націоналізму. Сутність ідеї — «Роби українське! Купуй українське! Захищай українське — бо це твоє!» За словами Юрія Костенка, суть пропозицій від УНП зводиться до розблокування економічної системи в Україні. «За роки незалежності України чиновник не зняв усіх пересторог, які чиняться власникам малого і середнього бізнесу,– сказав Ю.Костенко. — А це— джерело основних прибутків держави. Зокрема в Естонії 40% доходів держави формується за рахунок малого підприємництва, у Європі ця цифра сягає до 80%. В Україні мале підприємництво складає всього 5-8%. Це і є головна причина відсутності коштів у наші державі».
Як зазначив Юрій Костенко, Україна потребує зміни державної економічної політики. Стратегія економічного націоналізму полягає у створенні власних робочих місць і виготовленні власної продукції. «Необхідно повністю заборонити чиновнику втручатися у виробничу діяльність,–наголосив політик. А щоб реалізувати стратегію, УНП просить у виборців лише одного – надати нам більшість у місцевих радах та, відповідно, у Верховній Раді».
Микола Нечитайло, заступник Голови  Закарпатської обласної організації УНП,представив кандидатів від УНП, які балотуються до обласної та міської рад, зазначивши, що ці люди – не новачки політичних перегонів: «Ми виступаємо за підвищення добробуту українського народу, відстоюємо питання національної ідентичності українців, зокрема, збереження одномовності в Україні, намагаємося не допустити узурпацію влади»,– сказав Микола Нечитайло.
Відомий закарпатський поет Василь Кузан очолив список до Закарпатської обласної ради від УНП. «Ми не піднімаємо глобальні питання у своїй програмі, не обіцяємо понизити ціни на газ, тощо. Насправді на рівні області треба ставити актуальні завдання, які будуть під силу вирішити»,– сказав Василь Кузан.
Ярослав Кирлик озвучив завдання майбутніх депутатів від УНП у міській раді, серед них –«Дбати про те, аби міська рада приймала чесні рішення, аби на момент голосування було озвучено ті загрози, які може нести оце рішення, якщо воно пройде». Він наголосив, що УНП— ідеологічна партія на відміну від інших численних українських партій, що утворюються як клуби бізнесменів. «Дивні речі відбуваються в Україні,– зауважив Ярослав Кирлик.—У державі піднімається питання другої державної мови, введення і функціонування російської мови тощо. Всі ознаки українства мають бути дотримані, ми стоїмо на таких позиціях».