Закарпаття: У Міжгір’ї відбувся “круглий стіл” за участі багатодітних “Матерів-героїнь”

Днями за “круглий стіл” у Міжгірській райдержадміністрації були запрошені 30 багатодітних матерів Міжгірщини для вручення їм важливого документа, який посвідчує статус Матері-героїні. Урочисту церемонію вручення посвідчень провели заступник голови ОДА Володимир Гоблик, голова РДА Іван Роман та начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Тетяна Горова.

Вітаючи багатодітних жінок з почесним визнанням, заступник губернатора Володимир Гоблик у першу чергу за пророблену роботу подякував райдержадміністрації, її голові Івану Роману, бо такої кількості підготовлених матеріалів на визнання почесного звання “Мати-героїня”, як на Міжгірщині, в області немає.
Переглянути повністю

— А це є свідчення того, — говорив Володимир Васильович, — що керівник краю тримає під контролем життя багатодітних родин, піклується про їх добробут.

Потім Володимир Гоблик ознайомив присутніх з Указом Президента України щодо присвоєння почесного звання багатодітним матерям і разом з головою райдержадміністрації Іваном Романом та начальником відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Тетяною Горовою вручили запрошеним посвідчення та квіти.

Із щирими словами до жінок-матерів звернувся І.Ю. Роман, який подякував їм за благородну працю. “В цілому на Міжгірщині є 1040 багатодітних матерів, з яких 200 уже мають почесне звання “Мати-героїня”, — сказав Іван Юрійович. — Одноразову грошову винагороду на загальну суму 780,96 тис. грн. одержали 72 багатодітні матері, на 554 — направлено відповідні матеріали в ОДА”. Іван Юрійович також поінформував присутніх, що несвоєчасна подача матеріалів сільськими радами до райдержадміністрації нерідко гальмує процес підготовки пакету документів до ОДА на визнання почесного звання “Мати-героїня”. Пообіцяв, що кожній з присутніх матерів до кінця року буде перераховано одноразову грошову допомогу в сумі по 6,690 грн. Крім того, з коштів ОДА та райдержадміністрації кожній багатодітній матері вручили по 150 грн. матеріальної допомоги.
Переглянути повністю

Схвильованість на обличчях і сльози на очах у жінок-матерів від почутого справедливо підмітила у своєму виступі начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяна Горова. Вона також відзначила, що аналогічна зустріч заступника губернатора Володимира Гоблика з багатодітними матерями нашого краю відбулася саме в цей день минулого року, що є свідченням того, що обласна влада піклується про наш край, його людей.

За увагу до жінок-верховинок, за “солодкий стіл” дякували матері організаторам цього заходу — райдержадміністрації, її голові Івану Роману, начальнику відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяні Горовій та заступнику губернатора краю Володимиру Гоблику і співали їм величальну “Многая літ…”.

Марія РУБЕЦЬ, фото Тетяни КОСТЮК, “Верховина” для mizgir.com.ua