Закарпаття: У пункті пропуску “Тиса” затримали контрабанду сантехнічних виробів більш ніж на 0,5 млн. грн.

За результатами виконання аналітично-пошукових заходів співробітниками Чопської митниці було задокументовано факт незаконного переміщення в Україну через пункт пропуску «Тиса» вантажу виробів санітарно-технічного призначення (ванни, керамічні вироби та плитка, аксесуари до ванних кімнат тощо) та меблів для житлових кімнат загальною вартістю понад 550 тисяч гривень.

Правопорушення полягало в наступному: водієм вантажного транспортного засобу до митного оформлення було представлено документи, згідно яких загальна вартість вантажу становила майже 25 тисяч доларів США, тоді як в ході проведеної митницею перевірки, в тому числі з залученням можливостей відповідних установ іноземних держав, було встановлено реальну вартість переміщених з-за кордону товарів – більш ніж 50 тисяч Євро. Крім того, фактична кількість предметів перевищувала задекларовану.

Тобто, представлені митному органу документи містили неправдиві відомості стосовно відправника вантажу, кількості переміщених предметів та їх фактичної вартості.

Логічним завершенням протиправного діяння стало порушення Чопською митницею 26 жовтня 2010 року кримінальної справи за ознаками ч.1 статті 201 КК України.

Прес-служба Чопської митниці