“Губернатор” Закарпаття запевнив Президента, що вибори у гірському краї пройдуть чесно

Вибори в Україні будуть чесними та прозорими. У цьому переконаний глава держави Віктор Янукович. Напередодні 31 жовтня, дня голосування, Президент зібрав керівників усіх областей на селекторну нараду. Передвиборчий процес, запевняють у регіонах, контрольований та спокійний.

Розпочинаючи нараду, Віктор Янукович наголосив: головний обов’язок влади сьогодні – забезпечити проведення чесних, прозорих та демократичних виборів:
– Те, наскільки демократичними будуть вибори в Україні, стане оцінкою роботи влади та цивілізованості суспільства загалом. І важливий сьогодні не результат, а створення комфортних та прозорих умов для волевиявлення.
Окремо глава держави звернувся до правоохоронних структур, від яких залежить законність виборів, з проханням приділити максимум уваги виборчому процесу. Також Президент застеріг: дуже важливо відрізняти правопорушення від провокацій. Усі незаконні дії мають бути виявлені та відповідним чином задокументовані.
Прозвітували про хід передвиборчого процесу і керівники областей. Зокрема, напруженою ситуація була на Київщині, де за місця в обласній владі ведуть боротьбу 53 політичні сили. Довелось навіть замінити деяких голів та членів виборчих комісій. Сьогодні процес під контролем правоохоронців та влади – ситуація стабільна. А в Світловодську, що на Кіровоградщині, через технічну помилку довелось передруковували 42 тис. бюлетенів. Одещина ж, схоже, стане рекордсменом за кількістю міжнародних спостерігачів – їх на місцевих виборах очікують більше сорока.
Вибори на Закарпатті, запевнив голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, пройдуть чесно:
– Напередодні виборів 28 з 31 політичної сили, які боротимуться за голос виборців на Закарпатті, підписали Меморандум про проведення чесних та прозорих виборів. Жодних заяв щодо використання адмінресурсу сьогодні не зареєстровано. Ввечері очікуємо прибуття міжнародних спостерігачів з Євросоюзу. Будуть створені всі умови, щоб вони змогли без перешкод оцінити хід волевиявлення в області.

Прес-центр ОДА