Закарпаття: Вихованці літстудії “Любисток” провели святковий захід “Міжгір’ю — 595”

Міжгір’я — один із найпривабливіших куточків Закарпаття, який манить вічнозеленими горами, підхмарними полонинами, швидкоплинними потічками, веселими коломийками, захоплюючими казками та легендами. Цими днями верховинська “столиця” святкувала черговий день народження.
“Міжгір’ю — 595” — під таким гаслом у музеї Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбувся святковий захід, підготований вихованцями літературної студії “Любисток”, яка діє при районному будинку дитячої творчості під керівництвом Віри Григорівни Фесенко. “Не можна оминути увагою й те, — зауважила Віра Григорівна, — що в ці жовтневі дні виповнюється 66 років з дня визволення Міжгір’я від німецько-фашистських загарбників. Тож наш обов’язок завжди пам’ятати про тих, які боролися і віддали своє життя за наше світле майбутнє”.
Переглянути повністю

Привітала присутніх з іменинами селища і випускниця школи, секретар селищної ради Мирослава Федорівна Пішта, яка, побажавши здоров’я, щастя, покрови Божої Матері, від селищної ради подарувала настінний годинник, футболки з символікою Міжгір’я та іконку Покрови Божої Матері.

Ведучі свята — Тетяна Єршова та Світлана Берник коротко ознайомили присутніх з історією походження селища, нагадавши, що Міжгір’я колись називалося Воловим, розповіли про його історичні, культурні цінності, про людей, які жили, працювали на благо рідної землі. У віршованій формі їх доповнили Катерина Чолинець, Ярина Маньо, Аліна Аненян, Євгенія Куруц, Василь Тайстра та інші літстудійці.

Пісенними творами “Одна калина…”, “Україна”, “Заспіваю коломийку…” (худ. керівник Олена Сивоус) порадували гостей шестикласниця Мирослава Лолин та фольклорний ансамбль “Любисток”. Свої власні вірші про Міжгір’я — чудовий край, оспіваний легендами й переказами, продекламували вихованці студії Оксана Шовак, Еріка Гриньо, Іванна Микулін, Євгенія Іванина, Тетяна Рущак, Олеся Катран, Ганна Маркович, Тетяна Талапканич, Наталія Тайстра, Марія Мартиненко та інші.

Медаль, як почесному літстудійцю, вручили першому випускнику УжДУ з Міжгір’я, колишньому директору Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Володимиру Івановичу Рубцю, який повіншував учасникам свята і всім присутнім добра, благополуччя, творчих успіхів. Віра Григорівна щиро подякувала господині музею школи Людмилі Михайлівні Янчик за гостинність.

Урочисте свято, приурочене рідному селищу, завершилося українською піснею з надією зустрітися на 600 річницю мальовничого Міжгір’я.

Віталія ВАЙДИЧ, “Верховина” для mizgir.com.ua