У Чехії затримали крадений автобус з 20 українськими школярами

Підставою для затримання автобуса стала підозра в тому, що свого часу він був викрадений на території Польщі. Автобус належить українській туристичній фірмі.

У Чехії затримано екскурсійний автобус, яким подорожувала група харківських школярів з 20 осіб.

Про це повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України із посиланням на заступника глави МЗС України Руслана Демченка.

“Підставою для затримання автобуса стала підозра в тому, що свого часу він був викрадений на території Польщі. Автобус належить українській туристичній фірмі “Сант Валентін” (м. Київ)”, – сказав заступник міністра.

За його словами, МЗС оперативно втрутився в цю справу, і для групи українських дітей був орендований додатковий автобус, на якому вони безперешкодно продовжили екскурсійну подорож в м. Острава (Чехія).

“З керівництвом обслуговуючої туристичної компанії договорило про напрям нового автобуса, який забере українських школярів з Чехії і доставить до України”, – зазначив Демченко.

Також він додав, що задіяним закордонним дипломатичним установам України доручено всіляко сприяти харківським школярам “у здійсненні їхньої туристичної поїздки”.

МЗС продовжує тримати цю справу на контролі до повернення школярів на Батьківщину, повідомляє Департамент інформаційної політики відомства.

tsn.ua