В Ужгороді 20 виборчих дільниць порушили Закон про вибори

20 виборчих дільниць округу № 7 в Ужгороді порушили 4 статті Закону України «Про вибори депутатів…». Таку заяву зробив сьогодні кандидат до Закарпатської обласної ради по одномандатному мажоритарному округу від партії «Сильна Україна» Віктор Лущак.
На цих 20 дільницях вивішені інформаційні плакати лише 9 із 10 кандидатів до обласної ради (відсутня інформація про В. Лущака).

Кандидат повідомив ЗІКу, що подає скаргу до ДВК, обласної ТВК, а якщо порушення не буде усунене, то оскаржить дії виборчих комісій у суді.

За його словами, порушено 4 статті Закону Україну «Про вибори депутатів…»: відповідно до ст. 55 кандидати мають рівні права під час виборчого процесу. Стаття 68 цього же закону передбачає, що у приміщенні для голосування або безпосередньо перед ним ДВК розміщує інформаційні плакати кандидатів у депутати по одномандатному мажоритарному округу. У статті 25 йдеться про повноваження виборчої комісії, стаття 49 передбачає виготовлення і розміщення у приміщенні дільниць друкованих інформаційних матеріалів кандидатів.

ЗІК