Закарпаття: На Ужгородщині є сільські дільниці, дочекатися черги проголосувати в яких можуть одиниці…

На Закарпатті виборці  дільниці №12043, що в с.Минай Ужгородського району, повідомили про те, що дана дільниця розміщена у непристосованому під вибори приміщенні — в будівлі сільської амбулаторії.

У кімнаті розміром 30 кв.м. змогли розміститися тільки 18-ть із 28-ми членів ДВК, не враховуючи офіційних спостерігачів і представників кандидатів… Як результат, на дільниці створилася черга, у якій для участі в голосуванні треба простояти не менше 2-х годин. За таких умов зрозуміло, що до кабінок для голосування дістаються тільки найстійкіші. Дуже багато людей, особливо з числа людей похилого віку, а також тих, хто прийшов на  дільницю з дітьми, вистоявши з годину, просто розвертаються і йдуть геть…

Треба сказати, що попередньо кандидати у депутати сільської, районної та обласної рад вже зверталися до ТВК із проханням створити у с.Минай 2 виборчі дільниці. Однак це прохання було проігнороване.

У результаті станом на 14.30 на дільниці №12043 проголосували тільки 30 відсотків виборців, у той час як черга з усіх бажаючих складала майже 300 чоловік.

За попередніми прогнозами, на час закриття дільниці до кабінок для голосування зможе доступитися тільки ще близько 100 громадян, які намагаються реалізувати своє право на участь у виборчому процесі…

KarpatNews.in.ua