Закарпаття: Про що скаржилися жителі Тернова, Вишоватого та Петрушова голові Тячівської райдержадміністрації

Мешканці Тернова, Вишоватого та Петрушова нещодавно мали можливість поспілкуватися з головою Тячівської райдержадміністрації М.І.Шелевером, головою районної радиВ.В.Кушілкою та очільниками установ і організацій району на черговому виїзному прийомі. На зустріч прийшло чимало людей із найрізноманітнішими зверненнями.

Першим завітав директор Тернівської ЗОШ I-III ст. В.І.Бенко. Як пояснив керівник навчального закладу, існують серйозні проблеми із приміщенням. Оскільки 2-ий корпус в аварійному стані, навчання доводиться проводити у дві зміни.  300 учнів (із 792) навчаються після обіду. Керівники району пояснили директору школи, що раніше, ніж наступного року, якихось серйозних робіт розпочати неможливо, оскільки потрібні чималі кошти. Тож говорити про якісь серйозні наміри можна буде лише у 2011 р.

Цікавився директор школи питанням газифікації села. Його порадували: роботи розпочнуться вже наступного тижня. Львівські підрядники готові за власні кошти працювати в Терновому. Їм вистачить хоча б гарантії того, що з часом все буде оплачено. Тож уже незабаром тернівчани зможуть переконатися, що остаточна газифікація їхнього села таки не за горами.

Житель Тернова М. поставив питання до голови села: якщо 50% плати за техогляди автомобілів направляються до сільського бюджету, то чому дороги в населеному пункті не ремонтують? На що одразу ж отримав відповідь: сільською владою робиться все можливе для покращення стану дорожнього покриття у населеному пункті,  але цих коштів не вистачає.

З особистим проханням прийшов на прийом до голови РДА тернівчанин К. Його жінка  30 років пропрацювала на заводі «Імпульс», а отримує всього лише мінімальну пенсію. Схоже звернення у ще одного сельчанина: він 25 років трудився водієм у колгоспі і теж отримує тільки мінімальну пенсію. Михайло Іванович адресував обидва запити до керівника районної служби, у компетенції якої ці питання.

Жителька Тернова М. не може владнати справи із власною ділянкою, тож вирішила порадитися із фахівцями. Також тернівчанка висловила незадоволення розподілом земельних паїв у селі.

Громадянам вулиці Заводської отруює існування величезне сміттєзвалище, відкрите неподалік від їхніх будинків. Люди обурені тим, що сміття з навколишніх сіл звозять сюди, тож навіть у якості води з криниць вони вже сумніваються. Проте, як заявив сільський голова Василь Юрійович Кустрьо, уся дозвільна документація на сміттєзвалище в нормі, букви закону дотримано, тож і скарг зі сторони людей не повинно бути. Однак Михайло Іванович доручив медикам СЕС вивчити ситуацію навколо смітника.

Завітали на прийом і завідуючі двох дошкільних навчальних закладів Тернова. В обох керівників були схожі прохання: посприяти виділенню коштів на енергоносії, на додаткові виплати вихователям. І, звичайно ж, профінансувати відкриття додаткових груп.

Наступна відвідувачка повідала про те, що у своєму дворі почала будувати будинок під високовольтною лінією. Не може завершити його зведення, оскільки дах впиратиметься в електрокабель. Жінці пообіцяли, що вже до кінця року вона зможе продовжити незавершене будівництво – лінію таки перенесуть.

Не можуть поділити шматка землі дві сім’ї-сусіди. Досить складна і заплутана історія, яку вислухали високопосадовці, дозволила їм зробити висновок: на місце конфлікту необхідно направити спеціальну комісію, яка б змогла розібратися в проблемі, віднайти справедливе рішення.

Тернівчан привело на прийом і питання, що стосувалося однієї релігійної громади. Чоловік не хоче повертати церковну документацію, і через це виник серйозний конфлікт. Однак після тривалого обговорення таки було знайдено шлях вирішення проблеми.

З останньою надією звернувся й інвалід першої групи Г. Попрохав вирішити питання із автобусом, що курсує через село. Проблема в тому, що розміри й особливості конструкції транспортного засобу не дозволяють чоловікові скористатися послугами перевезення. Тож він попросив якимось чином допомогти.

Проте найбільше звернень цього дня було адресовано начальникові Тячівської РЕМ І.В.Іванчишину. Електромережа у населених пунктах у плачевному стані: старі, струхлявілі опори, низька напруга, постійні перебої в електропостачанні. Всі ці питання не один раз прозвучали на прийомі. І всі отримали відповідь: до кінця року планується проведення певного фронту робіт. Й хоча це і не вирішить усіх негараздів, однак стане хорошим стартом. Тож потроху ситуація у цій сфері налагоджуватиметься.

Після прийому районна делегація на чолі з М.І.Шелевером відвідала Тернівську школу, будинок культури, побувала на представленні нового головного лікаря АЗПСМ – Г.В.Джуган, Оглянули згадане вище сміттєзвалище. Завітали  у школу села Петрушів. Тут, до речі, відбувся ще один прийом громадян. Місцеві жінки попросили забезпечити перевезення дітей, що навчаються у Тернівській школі. Адже відстань до навчального закладу чимала, і долати її нелегко. Також згадали про будівництво дитячого садка та фельдшерсько-акушерського пункту. Саме ці питання у Петрушові зараз стоять найгостріше. І всі вони будуть розглянуті, у цьому запевнив голова РДА.

zakarpatpost.net