Ужгородський міськрайонний суд присудив міліціонеру-хабарнику 5 років тюрми

Набув чинності вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області у кримінальній справі, порушеній у липні 2008 року обласною прокуратурою за матеріалами СБУ стосовно колишнього співробітника УБОЗ МВСУ. Міліціонер-хабарник сів на 5 років.

Про це повідомили 1 листопада у прес-центрі СБУ.

Слідство встановило, що починаючи з листопада 2007 року старший оперуповноважений вимагав і отримував хабарі від приватного підприємця за прийняття позитивного рішення у кримінальній справі, порушеній проти нього за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Щомісячна такса вимагача становила приблизно 300 доларів.

Співробітники Служби безпеки України затримали зловмисника під час одержання чергового хабара – 4000 доларів – за вирішення питання щодо незасудження підприємця.

Колишнього капітана міліції суд визнав винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 190 (шахрайство) та ч.3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права займати посади, пов’язані з оперативно-слідчою діяльністю в правоохоронних органах терміном на 3 роки.

ЗІК