Закарпаття: Мукачівець вирощував марихуану, аби розрахуватися з боргами

Співробітникам сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Мукачівського міського відділу міліції стало відомо, що в місті над Латорицею хтось активно збуває молодим громадянам наркотичне зілля. Внаслідок проведених оперативних заходів у поле зору правоохоронців потрапив місцевий житель, який раніше ніколи не мав проблеми із Законом. Стражі порядку довідалися також, коли і де молодик призначив чергову оборудку. Тому затримали його на гарячому, саме тоді, коли він отримав і перераховував гроші за щойно реалізовані дев’ять грамів марихуани.

Мукачівські оперативники звернули увагу на цього 21-річного юнака уже кілька місяців тому. На перший погляд він — цілком пристойний чоловік, працює в одному з найбільших торгівельно-розважальних закладів міста. Та нещодавно, як зізнається сам затриманий, заліз в борги, а іншого виходу з цієї ситуації, як продавати наркотичне зілля, не знайшов.

Сам посіяв і виростив рослини, далі зібрав «урожай», висушив і розфасував його у пакетики. Клієнтів довго не доводилось чекати. У цьому ж таки розважальному закладі, де він працював, покупці знаходились самі. За словами знайомих, цей молодик і сам полюбляв час від часу покурити марихуану або навіть «нюхати» інші наркотики.

Виявляється, мукачівець взяв з каси цього закладу сто доларів та 200 гривень. Саме цей борг і привів його до першої судимості. Адже хлопцеві вдалося здійснити кілька наркооборудок, доки цей злочинний «бізнес» не зупинили оперативники сектору БНОН. Проти юнака порушена кримінальна справа, наразі триває досудове слідство.

Наталія МАШІКО, Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області

zakarpatpost.net