Закарпаття: У Великому Березному провели презентацію професії “Військова служба за контрактом”

27 жовтня на Закарпатті у Великоберезнянському центрі зайнятості було проведено презентацію професії „військова служба за контрактом”. У заході взяли участь 7 безробітних. З ними зустрівся представик військового комісаріату Ю.І.Федачка, який розповів про умови прийняття на військову службу за контрактом та  порядок проходження військової служби.
У центрі  зайнятості створені куточки для військовослужбовців, матеріали яких висвітлюють можливості адаптації колишніх військових на сучасному ринку праці, послуги, які надає служба зайнятості для цієї категорії населення. У секторах самостійного пошуку роботи розміщені рекламно-агітаційні матеріали та перелік вакансій, за якими проводиться набір для проходження служби за контрактом у військових частинах Збройних Сил України. Складовою комплексної агітаційної роботи серед громадян щодо набору на військову службу за контрактом є проведення центрами зайнятості спільно з військовими комісаріатами, військовими частинами міні-ярмарків вакансій та професій для молодих людей, які шукають роботу або бажають її змінити.

Проведення таких заходів є реальною нагодою для представників військових комісаріатів та частин ознайомити запрошену цивільну молодь та безробітних з порядком відбору та умовами прийому на контрактну службу в Збройні Сили України, соціальні права та пільги, якими користуються військовослужбовці за контрактом; умовами проживання і вирішення квартирного питання у військових частинах; заробітну плату військовослужбовців та посади, на які здійснюється прийом на військову службу за контрактом.

Світлана Тисячин, директор Великоберезнянського районного центру зайнятості