“Доступне житло” в Україні коштуватиме 4000 грн. за кв. метр

Програма “Доступне житло” передбачає зведення житлових будинків із вартістю менше, ніж 4000 гривень за один квадратний метр.  У цьому запевнив голова робочої групи “Національні проекти” Комітету економічних реформ, народний депутат від “Нашої України-Народної Самооборони” Владислав Каськів.
“Ми не робимо популістських заяв, що ми роздамо всім українцям доступне житло. Але ми заявляємо, що створимо ситуацію, можливості за рахунок національного проекту “Доступне житло”, за якою воно дійсно стане доступним”, – розповів В. Каськів.

При цьому він зазначив, що за рахунок держави буде створена лише концепція програми, а будівництво здійснюватиме приватний забудовник, який буде зобов’язаний “встановити певний ціновий коридор”.

Вартість будівництва, за словами нардепа, буде знижена за рахунок передачі у власність забудовника об’єктів комерційного призначення.

Наразі ж, за словами В. Каськіва, відповідно до програми, визначаються регіони, де здійснюватиметься будівництво, проводиться відповідне інженерне проектування, економічний аналіз тощо.

Голос.ua