Закарпаття: На утилізацію в Польщу відправляють 169,865 тонн небезпечного угорського “Преміксу”

Продовжуються роботи по вивезенню із Закарпатської області до м. Даброва Горніца (Польща) суміші мінеральних речовин «Премікс» для подальшої утилізації. Чергова партія зазначеної речовини була перезатарена в м. Берегові в біг-беги та відвантажена в 8 вантажних автомобілів з причепами.

Державними інспекторами відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки в зоні митниць призначення та відправлення Державної екологічної інспекції в Закарпатській області на посту екологічного контролю “Ужгород” 1 та 2 листопада було проведено митне оформлення двох партій вантажу небезпечної хімічної речовини – суміші “Премікс” загальною вагою 169,865 тон, що була затарена в 168 біг-бегів .

Роботи проводяться за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, які виділило Мінприроди України. Особисто контролює перебіг подій Міністр охорони навколишнього природного середовища України Микола Злочевський.

Як уже раніше повідомлялось всі роботи по завантаженню та вивезенню суміші мінеральних речовин з області проводять спеціалісти Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними відходами”. В Польщі утилізацію здійснює Спільне підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю “Сарпі Даброва Горніца”, яке виграло тендер на проведення такого виду робіт.

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області в межах своєї компетенції і надалі здійснюватиме контроль за процесом вивезення “Преміксу” з території області та інформуватиме громадськість.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області