Закарпаття: Чопські митники виявили 14 незаконних операцій з легковими автомобілями одного іноземця

Чопською митницею проводиться перевірка 14 фактів незаконного розпорядження легковиками загальною вартістю майже 350  000 грн.
1 листопада 2010 р., особовим складом підрозділу Чопської митниці в пункті пропуску «Малий Березний», за ознаками ст.336 та ст.339 МК України, відносно громадянина однієї з республік Балтії запроваджено адміністративну справу.
Підставою для цього стало отримання митницею даних про те, що іноземець через різні пункти пропуску переміщував в Україну легкові автомобілі, але не вивозив їх у зворотному напрямі, а реалізовував різним особам.
Таким чином, без дозволу митного органу, тобто без сплати до Державного бюджету належних зборів та платежів, було здійснено протиправне розпорядження 14 транспортними засобами, загальна вартість яких становить майже 350 тисяч гривень.
На даний час митницею проводиться перевірка та документування зазначених фактів порушень митного законодавства.
Відповідно до положень Митного кодексу України, для забезпечення стягнення до Держбюджету відповідних коштів, у  порушника вилучено легковий автомобіль «Опель Астра» вартістю понад 49 тисяч гривень, яким він слідував з-за кордону.

Прес-служба Чопської митниці