Пам’яті Віктора Черномирдіна: ФОТОРЕПОРТАЖ

13 вересня 2007 року до міста Ужгорода завітав Надзвичайний та Повноважний посол Росії в Україні Віктор Черномирдін. Тут він зустрівся із представниками місцевої влади, з якими обговорив питання можливих спільних проектів Росії і Закарпаття у сферах економіки та туризму. Під час зустрічі Віктор Чорномирдін також поцікавився життям росіян Закарпаття, яких в області налічується близько 31 тисячі. Зустрівся і з журналістами краю на прес-конференції, яку організувала газета “НЕДІЛЯ”.  Фоторепортаж Сергія Гудака та Павла Білецького присвячується пам’яті політика та дипломата.

Нагадаємо, що у ніч на 3 листопада помер колишній прем’єр-міністр Росії, відомий політик Віктор Черномирдін.Спочатку про смерть видатного російського політика повідомили інформаційні агентства з посиланням на свої джерела.

Але трохи згодом надійшла офіційна інформація – “президент Росії Дмитро Мєдвєдєв висловив свої співчуття рідним і близьким Віктора Черномирдіна, який помер в ніч на середу”, повідомила прес-служба Кремля.За непідтвердженими даними, 72-річний політик помер о 4 годині ранку.

Причини смерті не називаються, але, за даними джерел в оточенні Черномирдіна, останнім часом він мав проблеми зі здоров’ям, а також дуже переживав з приводу смерті своєї дружини, яка померла в березні 2010 року. Деякі джерела свтерджують, що Черномирдін в ніч на середу мав повернутися до Росії після курсу лікування за кордоном, але помер в іноземній клініці.

Водночас, за іншими даними, він помер у себе вдома і до останнього часу був при тямі. Останній тиждень перед смертю Черномирдін перебував на лікарняному. Черномирдін буде похований на Новодівичому кладовищі поряд зі своєю дружиною.

 

 

 

 

 

Фото: С. ГУДАК, П. БІЛЕЦЬКИЙ

zakarpatpost.net