Інспектори Закарпатдержрибоохорони зафіксували 42 порушення вимог наказу про “осінній нерест”

За період з 15 по 25 жовтня інспекторами рибоохорони проведено два комплексних рибоохоронних рейди в межах Закарпатської області по дотриманню вимог наказу на “осінній нерест”, контролю рибальства та охорони середовища існування струмкової форелі.

За результатами проведеної роботи в ДП Мокрянське ЛМГ призупинено 2 лісосіки по заготівлі деревини, що здійснювались з порушенням норм природоохоронного законодавства. Керівника ДП Мокрянське ЛМГ п.Куцина В.М. притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф в 510 грн., за невжиття заходів по попередніх приписах. За безпосереднє порушення (трелювання , транспортування деревини по руслу річки) накладено штраф по 170 грн. на 5 працівників ЛМГ.

Всього за порушення природоохоронного законодавства повязаних з господарської діяльністю в межах водних обєктів притягнуто до відповідальності 11 осіб та накладено штрафу на суму 1581грн.

За порушення режиму рибальства в нерестовий період затримано 24 чол.(накладено штрафу на суму 1003 грн.).
Так за спробу використання заборонених засобів любительського лову 21.10.2010 року( 2 шт.сітки-екран), близько 14.00 к.ч. на околиці с.В.-Копаня Виноградівського району на р.Млиновиця державним інспектором рибоохорони Решетар О.М. затримано гр.Буришинець В.В.(24.07.1971р.н.). На порушника накладено штраф в 170 грн., заборонені засоби гр.Буришинець В.В. знищив в добровільному порядку на місці.

Того-ж дня близько 17.00 к.ч. на р.Турья в с.Сімер Перечинського району, інспекторами рибоохорони Бочкор І.І.,Корда С.Ф.,Серкез І.І. був затриманий гр.Іванчо Ю.І. за лов риби з використанням “сітки -павука”. Порушник побачивши інспекторів намагався втекти в село, але йому вчасно перекрили шлях відступу.

Під час огляду у порушника виявлено: “сітка-павук”, 0,5 кг. риби (підуст,головень,карась). Матеріали справи направлено в Перечинський районний суд для притягнення до відповідальності за “браконьєрство” по ст.85ч.4 КУпАП (стаття виключає “попередження”, а мін. сума штрафу 340 грн.).

Всього за період з 18.10 по 25.10.2010 року інспекторами Закарпатдержрибоохорони припинено 42 порушення, накладено та стягнуто штрафу на сумму в 2 584 грн., вилучено 5 заборонених засобів лову.

Закарпатдержрибохорона