Закарпаття: Сімейство у селі Верхній Студений за 2 дні пережила …3 пожежі!

Протягом 2-3 листопада родина, що мешкає в селі Верхній Студений Міжгірського району Закарпатської області, пережила три пожежі – горіли хлів, надвірна споруда та житловий будинок. Фахівці пожежної справи встановлюють причини загорань, але попередньою версією вважають підпали – скоєні 25-річною дочкою власника та її на два роки молодшим братом.
Повідомлення про першу пожежу надійшло до Міжгірського райвідділу МНС вечері 2 листопада. У дворогосподарстві 49-річного Миколи загорівся хлів, врятувати який не вдалося. А наступного дня в обідню пору у сусідньому подвір’ї, що належить Миколиній 77-річній тещі, загорілася дерев’яна надвірна будівля. До приїзду рятувальників СДПЧ-14 вогонь вдалося загасити завдяки організованим діям інспектора державного пожежного нагляду, що того дня знаходився на місці виклику і складав матеріали по попередній пожежі. Через декілька хвилин після ліквідації загорання працівник райвідділу МНС знову помітив клуби диму. Але цього разу люди з відрами вже бігли до Миколиного будинку – пожежа виникла в одній з житлових кімнат.

Загалом збитки завдані по трьом епізодам складають 42 тисячі гривень. Було знищено деякі речі домашнього вжитку, хлів, крівлю та перекриття надвірної споруди.

Олег Шрамко, начальник Центру пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області