Територію Закарпаття покинули чергові 148,750 тонн небезпечної хімічної суміші “Премікс”

Державними інспекторами відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки в зоні митниць призначення та відправлення Державної екологічної інспекції в Закарпатській області на посту екологічного контролю “Ужгород” 2 та 3 листопада 2010 року проведено митне оформлення чергової партії вантажу небезпечної хімічної речовини – суміші “премікс” загальною вагою 148,750 тонн.
“Премікс” було затарено в 147 біг-бегів та відвантажено в 7 вантажних автомобілів з причепами, які наразі слідують до місця призначення – м. Даброва Горніца (Польща). В Польщі Спільне підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю “Сарпі Даброва Горніца”, яке виграло тендер, проведе роботи по утилізації небезпечної хімічної речовини.

Як уже раніше повідомлялось, для виконання робіт по вивезенню із Закарпатської області суміші “премікс” для подальшої утилізації Мінприроди України за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 10,3 мільйонів гривень, за які передбачено до кінця поточного року вивезти 1300 тонн.

Станом на 4 листопада 2010 року з області вже вивезено 528,067 тонн небезпечної хімічної речовини – суміші “премікс”.

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області в межах своєї компетенції і надалі здійснюватиме контроль за процесом вивезення “преміксу” з території області та інформуватиме громадськість.

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області