Ужгородські богослови взял участь у III Покровських міжнародних місіонерсько-просвітительських читаннях

З 26 по 28 жовтня 2010 року за благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви в Києві відбулися III Покровські міжнародні місіонерсько-просвітительські читання.
Нинішньої тематикою яких стала тема “Стратегія духовного розвитку України: єдність духу в союзі миру”. Як вищий духовний навчальний заклад Української Православної Церкви, Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія виступила в якості співорганізатора проведення цієї конференції.

За благословенням ректора академії професора, архімандрита Віктора (Бедь) у конференції взяли участь проректор з богословської науково-дослідної роботи доктор богослов’я, в.о. доцента ігумен Арсеній (Бочкарь), який виступив з доповіддю на тему “Актуальні питання розвитку українського духовної освіти в XXI столітті” і старший викладач кафедри історії Церкви, практичного богослов’я і церковного музичного мистецтва, магістр мистецтвознавства Надія ІванівнаТовтін, яка виступила з доповіддю на тему “Виховання студентів вищої школи в якості засобів православної духовної музики “.

У ході роботи конференції науковці з України, Чехії, Італії, Грузії, Німеччини і Росії обмінялися досвідом у сферах духовного розвитку своїх країн та висловили єдина думка щодо стратегії подальшої взаємодії Церкви і держави на основі зміцнення інституту сім’ї та поширення духовної культури в освітніх навчальних закладах України .

Прес-служба УУБА