Закарпаття: Першими володарями Кубка “Надія” стали футболісти СДЮШОР м.Ужгород

Чемпіонат ДЮФЛ Закарпаття проходить між юними футболістами 1997–98 та 1999-2000 років народження, а чемпіонат області – між юнаками 1993–95 р.н. Таким чином, 1996 рік виявився незадіяним. Василь Качур, який очолює дитячо-юнацьку футбольну лігу, запропонував провести для цієї вікової групи кубок області «Надія».
На старт турніру вийшли 32 команди з різних регіонів області. У фінальному поєдинку, який проходив на центральному стадіоні Берегова, зустрілися команди “Берегвідейк” (Берегово) – СДЮШОР Ужгород. Як бачимо, юні берегівчани беруть приклад із старших товаришів і теж борються за найвищі нагороди в своїй віковій групі. І це ще один раз підкреслює ставлення з боку влади до футболу в Берегові.

На фінальному поєдинку були присутні голова Берегівської райдержадміністрації Ігор Свищо, головний спеціаліст управління у справах молоді та спорту ОДА Анатолій Плеханов, голова ДЮФЛ Закарпаття Василь Качур та інші.

Матч проходив у напруженій, рівній боротьбі. Обидві команди налаштувались на гру належним чином. Федерація футболу Закарпаття врахувала відповідальність за результат і призначила обслуговувати фінальний поєдинок одного з кращих арбітрів області Петра Котубея. Юні футболісти дуже старалися. У господарів добре зіграв голкіпер Роман Демський та захист, очолюваний Золтаном Форноші. Хоча слід відзначити й гру Іштвана Гайдоша, Павла Бідзілі, Флоріана Бабинця. В ужгородців потужно діяв центр поля, де виділялися Андрій Лазар, Богдан Павлич, Ігор Тимкович, Степан Буксар. У нападі гостро діяли Василь Беца, Іван Русин. Саме завдяки перевазі у центрі поля ужгородці святкували перемогу. Хороші паси своїх партнерів на 12 та 21 хвилинах використав Василь Беца. У другому таймі гра проходила із перемінним успіхом, але змінити рахунок не вдалося нікому. Першими володарями кубка “Надія” стали футболісти СДЮШОР м.Ужгород. Кращими гравцями кубка оргкомітет визнав Романа Демського – воротар ФК “Берегвідейк”, захисником – Золтана Форноші (“Берегвідейк”), півзахисником – Андрія Лазара – СДЮШОР, нападником – Івана Русина. Кубок, грамоти, медалі, призи юним футболістам вручали голова Берегівської РДА Ігор Свищо та голова ДЮФЛ Закарпаття Василь Качур.

Турнір був добре організований і приніс велику користь юним футболістам. Що стосується фінального матчу, то берегівчани, як завжди, провели його на високому рівні.

Спорт тайм