Скандал на Закарпатті! Під прикриттям ночі з Ужгородської ТВК невідомі намагалися мікроавтобусом вивезти бюлетені

Вчора вночі, близько 23.00, в Ужгородській ТВК зібралися представники політичних сил і правоохоронних органів, оскільки надійшла інформація, що невідомі особи вантажать бюлетені до машини для їх подальшого вивезення.
Кандидат до Закарпатської обласної ради (від партії ВО «Батьківщина») Олександр Солонтай розповів, що бюлетені спочатку завантажили до фургону, потім із нього вивантажили на вимогу присутніх представників партій і громадських організацій (автомобілю навіть пошкодили колеса).

За словами О. Солонтая, на підставі якого рішення вантажили бюлетені і хто його прийняв – невідомо. «Бюлетені не можна вивозити до підведення підсумків по усіх округах. Цього не зроблено, натомість починаються якісь вивезення бюлетенів. Це нонсенс. Ні дня з 31 жовтня не минає, щоб не доводилося їхати в міліцію і писати заяву про злочин», – каже О. Солонтай.

Усе це відбувалося безпосередньо під час засідання Ужгородської ТВК.

Депутат Ужгородської міської ради нового скликання від Єдиного Центру Маргарита Мощак прокоментувала: «Бюлетені вантажилися згідно чинного законодавства і у присутності правоохоронних органів. Вони багато разів рахувалися і зараз ще мучити людей і ще раз перераховувати це просто недоцільно».

Йдеться про звернення О. Солонтая до ТВК із вимогою влаштувати перерахунок голосів на виборчому окрузі № 9 м. Ужгорода. «Це просто звинувачення чоловіка, який програв», — каже М. Мощак.

Натомість О. Солонтай вимагає перерахунку голосів чи навіть повторних виборів на окрузі № 9, оскільки там виявлено серйозне порушення – у бюлетенях не було зроблено позначки про вибуття з виборчих перегонів однієї із кандидатів у депутати, яка у результаті «набрала» 357 голосів.

ЗІК