Закарпаття: У Хусті міліціонер застосував зброю, втихомирюючи п’яних дебоширів

Ця надзвичайна пригода трапилася у ніч із середи на четвер у місті Хуст на Закарпатті. В одному з тамтешніх нічних барів відпочивала голосна компанія у складі восьми місцевих молодиків віком 25-28 років. Добряче “заправившись” спиртним, друзяки заходилися грати  в більярд. Але по завершенні гри, приятелі відмовилися платити. Коли молода барменка стала вимагати оплату, зухвальці її просто “послали”…

У барі є потаємна тривожна кнопка, передбачена саме для таких випадків, тож працівниця цього закладу, побоюючись за власну безпеку та майно, вирішила нею скористатися. Після спрацювання кнопки виклику на місце пригоди оперативно прибув наряд міліції у складі двох працівників Державної служби охорони: сержанта Василя Короля та прапорщика Івана Ільтя.

Міліціонери спробували словесно вгамувати нетверезих хуліганів. Але ті й не думали коритися законним вимогам правоохоронців. “Розборки” продовжилися надворі. П’яні хулігани, розділившись на дві групи, накинулися на стражів порядку з кулаками. Довелося сержанту Королю застосовувати табельну зброю. Однак після першого пострілу вгору нападники не вгамувалися. Навпаки, це лише додало їм зухвалості, а хтось із компанії презирливо процідив, мовляв: нас “пукалками” не злякаєш…

Не знати, як би завершився цей нічний інцидент біля більярдного клубу, якби на місце пригоди вчасно не прибула викликана слідчо-оперативна група міліції. Забіяк умить скрутили й доставили у райвідділ. Серед них виявилися й раніше судимі особи.

– Зловмисники затримані, за фактом хуліганства порушено кримінальну  справу, – повідомив начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Віктор Русин.  – А остаточну крапку в цій історії, сподіваємося, поставить суд.

Володимир ПАВЛЮХ,ВЗГ УМВС України в Закарпатській області