Віктор Балога: Грубий тиск на волевиявлення розходиться зі словами президента про чесні вибори

«Я б на місці влади привітав і Єдиний центр, і «Свободу» з перемогою у Західній Україні. І сказав би: “Прапор вам у руки – покажіть, наскільки ви компетентні, на що ви здатні!» Таку думку висловив Лідер Єдиного Центру Віктор Балога в інтерв’ю газеті «Високий замок», коментуючи заяву заступника голови Партії регіонів Дмитра Шенцева щодо великої кількості держслужбовців серед депутатів Закарпатської облради від Єдиного Центру.

За словами політика, не можуть і не мають ніякого права такі куратори давати оцінку людям, яких обрано депутатами. «Наші партійці, які перемогли на виборах в облраду, працюють медиками, освітянами, соціальними працівниками, займають інші високі посади. Якщо вони є висококваліфікованими фахівцями – то що в цьому поганого, яка в цьому їх вина? Невже їм, перепрошую, треба повіситися через те, що прийшла нова влада?»

Відповідаючи  на запитання газетярів про адміністративний тиск на партію, Віктор Балога зазначив:  «Сказати, що чиниться тиск – не сказати нічого. Напрошуються жорсткіші слова. Приїхав «посильний» з Києва і разом із місцевою владою, із силовиками робить усе, щоб спотворити результати виборів. Після того, коли вже оголосили результати, є намагання переписати протоколи комісій по багатьох округах, де перемогли представники Єдиного Центру. Робиться все, щоб визнати вибори там недійсними. Зокрема, подібне спостерігається в Ужгороді, де всі три мандати дісталися представникам нашої партії. У Закарпатті перемогла політична партія «Єдиний Центр», і це всі добре знають. Якщо ж ревізувати результати виборів, то це не те, що неетично, не те, що гріх – це грубе беззаконня. Маємо різке розходження зі словами президента, який заявляв, що не допустить виборчого тиску, фальсифікацій з боку влади. Будемо сподіватися, що глава держави це беззаконня зупинить».

Лідер Єдиного Центру висловив переконання, що єдиноцентристи не піддадуться тискові і відстоять результати виборів в Закарпатті.

Прес-служба Єдиного Центру

zakarpatpost.net