Закарпаття: На базі НПП “Синевир” проходять учнівські семінари з екологічної етики

У Міжгірському районі Закарпаття національний природний парк «Синевир» започаткував проведення семінарів з екологічної етики для школярів регіону Тереблянської долини. Недавно на базі візит-центру установи проведено перші такі форуми, які відкрив директор парку Микола Дербак. У семінарах, присвячених Міжнародному року біологічного різноманіття, вже взяли участь учні із Синевирсько-Полянської ЗОШ І-ІІІ ст. та Колочавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Молодь виявила неабияку цікавість до екологічної етики, про яку вели мову співробітники відділу еколого-освітньої роботи національного парку. “Не нашкодь!” – ось головний принцип даної дисципліни. Викладачі у цікавій формі знайомили учнів також про дотримання прав природи, невтручання у її розвиток, а у разі нанесення шкоди довкіллю варто усе це компенсувати.

У рамках семінару для юних натуралістів було організовано екскурсію екологічною стежкою та до краєзнавчого музею, проведено конкурс. Подібні зустрічі  формують у молоді розуміння важливості охорони природи, її значення для людей. У школярів зароджується екологічна культура, закладаються  міцні підвалини природоохоронного світогляду. Тож хай росте молодь на радість батькам і благо суспільства.

Подібні семінари з екологічної етики НПП “Синевир” поетапно планує провести з учнями усіх середніх шкіл свого регіону вже до кінця 2011 року.

Юрій Бабічин, Закарпаття online