Закарпаття покращило свої соціально-економічні показники

Державний комітет статистики України оприлюднив дані соціально-економічного розвитку регіонів за дев’ять місяців цього року. Закарпаття покращило свої показники у порівняні з першим півріччям – область перемістилася з дев’ятого на сьоме місце. Нагадаємо, що за результати першого кварталу Закарпатська область перебувала аж на двадцять першій сходинці.

Область перемістилася з другого на перше місце за показниками розвитку реального сектору та з восьмої на п’яту сходинку  за показником державні фінанси та фінансові результати діяльності підприємств.
Так, у нас найвищий приріст промислової продукції – 143,3%. Найкращий показник в Україні край зберігає й за питомою вагою прибуткових малих підприємств. Область – друга за рівнем оплати за спожиту електроенергію. Також ми другі за темпами приросту населення. Кращий показник – лише на Волині. Четверті – за темпами зростання кількості зареєстрованих суб’єктів підприємницької діяльності. Шоста область за приростом введення в експлуатацію житла. З початку року, на Закарпатті нижчий,  ніж в середньому по країні рівень інфляції. Статисти фіксують її на рівні 7,1%, тоді як в державі – 7,4%. За рівнем криміногенного благополуччя – ми треті в країні.  На 10 тисяч населення в нас зафіксовано лише 43 злочини, в той час, як в середньому в Україні – 83.

Прес-центр Закарпатської ОДА