У трьох мажоритарних округах Закарпаття призначили перевибори

Ужгородська територіальна виборча комісія призначила перевибори в трьох мажоритарних округах в обласну раду, повідомляє УНІАН.

Так, пізно ввечері 9 листопада на вечірньому засіданні Ужгородська ТВК прийняла рішення про переголосування у всіх трьох округах – № 7, 8, 9 – по виборах депутатів Закарпатської обласної ради. За це рішення проголосували 10 з 16 членів міської виборчої комісії. 1 член виборчої комісії утримався, п’ять висловилися проти.

Загалом на засідання Ужгородської виборчої комісії 9 листопада прийшли близько 20 людей, які поводилися зі скаргами на порушення виборчого законодавства.

Комісія заслухала заявників, більшість з яких просили провести перерахунок бюлетенів на виборчих дільницях № 7, 8, 9.

Підставою для проведення повторного голосування називався і факт, який відбувся 5 листопада, коли бюлетені всупереч рішенню виборчої комісії і без належної охорони невідомими особами переміщалися. З цього приводу прозвучали свідчення очевидців і було показано зняте відео факту. Як прозвучало під час засідання, через такі дії була порушена цілісність упаковки бюлетенів і тепер неможливо встановити точність істинного волевиявлення.

Нагадаємо, 8 листопада Закарпатська окружна виборча комісія визнала такими, що не відбулися, вибори в одномандатному виборчому окрузі № 9 в Ужгороді.

nedilya.at.ua