В Ужгород завітає президент НОК України Сергій Бубка

Наприкінці минулого тижня Закарпатське обласне відділення НОК України під головуванням Івана Риляка провело засідання виконкому, на якому було розглянуто ряд питань щодо підготовки й проведення всеукраїнського розширеного семінару-наради Національного олімпійського комітету України й міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, який пройде 1-2 грудня в Ужгороді.
Головний олімпієць краю ознайомив колег та запрошених із планом перебування президента НОК України, Героя України Сергія Бубки, почесних гостей та учасників наради в місті над Ужем.

У рамках семінару відбудуться зустрічі президента НОК Сергія Бубки з керівництвом регіону, спортивним активом Закарпаття та журналістами.

Учасники семінару-наради ознайомляться з фотовиставкою, зі спортивними об’єктами Ужгорода, візьмуть участь у відкритті офісу обласного відділення НОК України, закладенні Алеї Олімпійської слави Закарпатської області, вручать нагороди та подарунки переможцям змагань серед інвалідів. Крім того, НОК України візьме шефство над Перечинською школою-інтернатом. У рамках заходів буде проведений благодійний футбольний матч між збірними НОК України та керівництвом Закарпатської ОДА й депутатами облради.

І.Риляк  поділився своїми думками щодо проведення виїзного семінару, наголосивши на головних моментах, котрі необхідно обговорити і внести пропозиції.

Мова в основному йшла про те, що наша область, на відміну від інших регіонів країни, унікальна. По-перше, вона межує із чотирма країнами Західної Європи. По-друге, тут проживають комфортно люди майже ста національностей. Тому все потрібно зробити для того, щоб учасники семінару-наради та гості почували себе в місті над Ужем, як вдома, а відтак залишили для себе якнайбільше  вражень про наш край і його гостинних та щирих людей.

Наголосимо, що цей семінар НОКу стане вже восьмим. Попередні приймали Львів, Кіровоград, Чернігів, Запоріжжя, Крим, Івано-Франківськ та Суми. Мета проведення подібних нарад – обговорення стану, проблем та перспектив розвитку олімпійського руху в Україні.

Василь Гаджега, прес-служба Закарпатського обласного відділення НОК України