Ужгород: Капітан служби цивільного захисту Іван Бонгар врятував із палаючої квартири 12-річного хлопчика

В обласному центрі Закарпаття серед білого дня зайнялася одна з квартир в 5-поверховому будинку на вулиці Легоцького. Коли на місце виклику прибули рятувальники, хтось із жителів повідомив, що на верхньому поверсі може знаходитися дитина. Віддавши наказ на ліквідацію загорання, начальник варти побіг двома поверхами вище аби перевірити помешкання, що вже були заповнені димом.

На гасіння пожежі, повідомлення про яку надійшло до оперативної диспетчерської служби ГУ МНС обідньої пори 10 листопада, прибуло 2 відділення вогнеборців. Допоки рятувальники вгамовували полум’я, капітан служби цивільного захисту Іван Бонгар побіг на пошуки дитини, що можливо знаходилася у квартирі двома поверхами вище. Увійшовши до помешкання, начальник варти опинився в густому димі, що через вентиляційні канали заповнив квартири 4 та 5 поверху. При нульовій видимості, в останній кімнаті пожежник руками навпомацки знайшов дитину. Підхопивши 12-річного Вадима на руки, Іван Бонгар виніс хлопчика на вулицю і передав його до рук фельдшера самостійної державної пожежної частини №1. Медик-рятувальник привів хлопчика до тями та надав йому першу медичну допомогу.

В той час, після ліквідації 2-ох незначних осередків загорання, бійці МНС згуртували сили аби погасити полум’я у спальній кімнаті. Добиратися до неї вирішили двома шляхами – через коридор та по висувній автодрабині на балкон 3-ого поверху. Температура горіння була такою високою, що в квартирі на 5-му поверсі в деяких місцях навіть пошкодився ламінат. А через півтори години після ліквідації пожежі стіни спальної кімнати тримали температуру у 45 градусів за Цельсієм.

Опираючись на той факт, що в квартирі знаходилося декілька осередків загорання, фахівці пожежної справи причиною виникнення пожежі називають підпал. А у його вчиненні правоохоронці підозрюють чоловіка 58-річної господині, який зник з квартири разом зі своїми речами.

Внаслідок пожежі повністю вигоріла одна кімната, а решта приміщень разом з усім майном були сильно закопчені. Завдані збитки попередньо оцінюються у 35 тисяч гривень.

Олег Шрамко, начальник Центру пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області