Закарпаття: Міжгірський районний суд розглянув 4 позови на вибори 31 жовтня

І цьогорічні виборчі перегони не обходяться без втручання слуг Феміди. Як повідомляє керівник апарату Міжгірського райсуду Людмила Іваницька, до їхньої інстанції поступили 4 позови.

Напередодні виборів надійшов адмінпозов від В.Ю.Воробця на рішення дільничної виборчої комісії щодо реєстрації кандидатом на посаду сільського голови Б., який не задоволено. Не була задоволена і його апеляційна скарга.

31 жовтня до райсуду звернувся з адмінпозовом і гр. В.І. Могорита до Міжгірської селищної виборчої комісії про його включення у список виборців. Цей позов залишився без розгляду тому, що позивач звернувся до райсуду запізно, тобто з пропущенням встановленого законодавством строку.

Після проведення виборів поступили ще два позови. Один із них задоволений. За позовом від 03.ХІ.2010 р. І.Ф. Марковича до дільничної виборчої комісії села Лісковець про визнання виборів недійсними, 5 листопада райсудом прийнято постанову про задоволення позову, яка набрала законної сили.

4 листопада райсудом прийнята також постанова про відмову у позові в повному обсязі гр. Т. М. Костюк до дільничної виборчої комісії с. Репинне про визнання голосування на даній дільниці щодо виборів депутатів сільради недійсними. Сьогодні відбудеться розгляд її апеляційної скарги.

Василь Пилипчук, журналіст газети “Верховина”, Верховина” для mizgir.com.ua