Закарпаття: Горілка має здатність затьмарювати людям розум…

Накоїть чоловік лиха, хильнувши зайвого, а запитай його потім, чому так вчинив, то  він і не знає, як пояснити: був п’яний, та й усе…
Черговий такий “п’яний” кримінал стався нещодавно на Хустщині. Як розповідає начальник карного розшуку Хустського міськвідділу міліції Юрій Гобан, почалося все з того, що до них надійшла тривожна інформація з районної лікарні. Медики повідомили про травмованого молодого хлопця. У  пацієнта, яким виявився 25-річний житель одного із сіл району Василь,  діагностували струс головного мозку, забійну рану голови. Після отримання повідомлення, в лікарню прибула слідчо-оперативна група.

Як з’ясувалося, сама подія сталася ще 1-го листопада, три дні перед тим, як потерпілий  звернувся в лікарню по медичну допомогу. Того дня, як відомо, відзначали День пам’яті померлих, а ввечері в барі села  зібралося кілька компаній. За сусіднім з Василем столиком сиділо п’ятеро хлопців, які вже були добряче підігріті спиртним (у всіх констатували  середню ступінь сп’яніння). Незважаючи на те, що всі були  односельчанами Василя, однак хлопці між собою не зналися. Річ у тім,  що  цей населений пункт – доволі  великий,  а молодики проживають в різних його кінцях.

Причина скоєння цього злочину банальна,  як світ,  – зловживання спиртним. Тепер хулігани переконують:  вирішили провчити зухвальця, бо  він сказав їм щось образливе. Хоча, зважаючи на чисельну перевагу (п’ятеро проти одного),  у таке слабо віриться.

Спершу компанія влаштувала «розборки»  в самому барі: кричали,  перекинули стіл, розбили попільничку і т.д. Далі  молодики витягнули свою жертву на вулицю й стали бити  руками та ногами. Не знати, чим би все закінчилося, якби не вийшла  працівниця бару і  не наробила гвалту. Після цього хулігани дещо охололи  й розійшлися.

Спершу потерпілий не звертався в лікарню, а поїхав лише тоді, коли йому  стало геть зле. Після надання допомоги його відпустили з лікарні додому. Розшуком зловмисників, які побили людину, керівництво міськвідділу доручило зайнятися оперуповноваженому карного розшуку Олександру Скундзі. Після розмови з самим потерпілим та  працівницею кафе міліціонери вже знали, кого шукати. Невдовзі за скоєння цього  злочину  затримали  п’ятьох жителів села віком 21-25 років. Ніхто з цієї компанії раніше не потрапляв у поле зору міліції.  Та недарма кажуть, що горілка і розумній людині розум  затьмарить…

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом хуліганства.

Володимир ПАВЛЮХ з ВЗГ УМВС України в Закарпатській області