Закарпаття: За вихідні двоє краян потонули на Міжгірщині та Хустщині

Протягом 13 листопада закарпатські рятувальники тричі виїжджали на виклики пов’язані з водними об’єктами. МНСникам двічі довелося витягати з води тіла утоплеників, а одну жінку з сильним переохолодженням вдалося дістати з ріки та передати лікарям.
Перше повідомлення надійшло до Міжгірського райвідділу МНС близько 10-ої години ранку – мешканці села Запереділля виявили у річці Ріка тіло жінки. Аби дістатися до острівця, на якому знаходилося тіло, рятувальникам СДПЧ-14 довелося на пожежному автомобілі ЗІЛ переїжджати річку в брід. При поверхневому огляді тіла ознак насильницької смерті виявлено не було. Пізніше особу загиблої було встановлено. Нею виявилася 18-річна жителька смт Міжгір’я – сирота, яка самотужки виховувала 2-річну дитину.

Щойно повернувшись до місця розташування, пожежникам знову надійшло повідомлення про утопленика. Цього разу тіло невстановленої особи виявили в річці Голятинка мешканці села Майдан.

Деталі та обставини подій з’ясовують правоохоронці.

А близько 1-ої години ночі на пункт зв’язку СДПЧ №10 по охороні міста Хуст надійшло повідомлення про жінку, яка безпорадно бовталася у річці Хустець, що протікає через райцентр. На щастя, серед ночі жінку почули випадкові перехожі та допомогти їй вони не мали змоги – береги річки викладені бетонними плитами висотою близько двох метрів.

На місце події одночасно прибули бійці чергової варти та начальник хустської водолазної станції МНС, які спільними зусиллями зуміли витягти жінку з води. Рятувальники навіть зіштовхнулися з деякими незручностями – часом доводилося вмовляти та силоміць витягати пані на берег. У стані сильного алкогольного сп’яніння та переохолодження постраждалу було госпіталізовано до центральної районної лікарні.

Олег Шрамко,  начальник центру пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області