Ужгород: Рятувальники МНС витягнули з вогню 73-річну хазяйку 2-кімнатної квартири

Вранці 16-го листопада в Ужгороді на пожежі, що сталася в двохкімнатній квартирі на вул. 8-березня в обласному центрі Закарпаття, рятувальники МНС врятували бабусю.

Повідомлення про загорання на восьмому поверсі в оперативно-рятувальну службу надійшло о 09:20. Негайно до місця виклику було направлено два відділення вогнеборців. Вже по прибуттю   рятувальники дізналися, що в помешканні може перебувати 73-річна господиня.

Увійшовши в задимлене приміщення начальник варти СДПЧ-1 м. Ужгород Андрі Щерба в одній із кімнат виявив на підлозі власницю. В цей момент йому на допомогу прийшов старший пожежний Сергій Гулей. Підхопивши жінку на руки, рятувальники спочатку винесли її з квартири, а потім по сходах транспортували на свіже повітря. На вулиці їх вже чекав фельдшер СДПЧ-1, який   до приїзду “швидкої” надав бабусі першу медичну допомогу. Далі потерпілу каретою швидкої було транспортовано до лікувального закладу, де лікарі діагностували у жінки отруєння чадним газом.

Менше ніж за півгодини загорання ліквідували, однак вогонь встиг знищити частину домашнього майна. Завдана матеріальна шкода склала чотири тисячі гривень. Як встановили фахівці у галузі пожежної безпеки, до пожежі призвело порушення правил експлуатації електрообігрівальних приладів.

Олег Шрамко, Центр пропаганди УМНС України у Закарпатській області