Чоловічий гандбол на Закарпатті розвивається, незважаючи ні на що

6-7 жовтня відбувся черговий щорічний турнір «Відкритий кубок Закарпаття з гандболу» в м. Берегово, який вже став традиційним. У цьому році в змаганнях взяли участь 8 команд, із яких 4 представляли Закарпатську область (ГК м.Перечин, м.Ужгород, м.Хуст, м.Берегово), 3 – інші українські команди (м.Чернівці, м.Київ, м.Волочиськ) та команда з Угорщини (м.Матесалка).

У перший день змагань велася запекла боротьба в середині двох груп, на які були розбиті команди. У першій групі характер показувала команда м.Берегова, яка в рівній боротьбі спочатку здолала суперників із м.Перечин (21:23), а в другому матчі з гандбольною командою м.Волочиськ переможця в основний час визначити не вдалося (14:14). Перша серія пенальті теж завершилася внічию, але вже в наступній фортуна посміхнулася команді м.Берегова, яка зуміла приборкати хвилювання і продемонструвати клас.

Не менш цікаво розгорталися події в другій групі. Слід відзначити гру на рівних між командами м.Києва та м.Чернівців, де долю матчу на користь першої команди вирішили останні хвилини. Заслуговує на увагу команда м.Хуст, ветерани якої виступили гідно, а також представили підростаюче покоління клубу, рівень гри якого приємно вразив глядачів.

Перший день змагань відзначився зарядженістю кожної команди на перемогу, азартом, цікавістю, динамічністю та іншими складовими, які притаманні сучасному гандболу.

Наступного дня, згідно з позиціями, зайнятими в групах, між командами розігрувались призові місця в турнірі. Злий жарт зіграли з командою м.Волочиськ гандбольні пенальті, які вже черговий раз призвели до поразки команди в грі за 3-4 місце з командою м.Чернівці після завершення основного часу внічию (14:14).

Справжня ж боротьба розгорнулася за 1-2 місця між командою м.Берегова та м.Києва. Кожній із команд вистачало мотивації для гарної і видовищної гри. На майданчику вирували емоції та пристрасті, які раз у раз переростали у надзвичайно цікаві ігрові моменти.

Майстер-клас гри на воротах продемонстрував ветеран команди м.Берегова Михайло Щока, який парирував фантастичні кидки гравців команди м.Київ, троє з яких, до речі, грали в чемпіонаті України з гандболу.

У першому таймі, виграючи 6:2 на перших хвилинах, команді м.Берегова не вистачило досвіду та вміння довести справу до логічного завершення, що призвело до результату першого тайму 11:10 не на їх користь. У другому команда м.Київ, переважаючи фізично та тактично, збільшила відрив. Арбітр зустрічі фінальним свистком зафіксував рахунок 15:24 на користь команди м.Київ, яка здобула трофеї золотого ґатунку та кубок турніру.

Важко передати всю атмосферу цього свята спорту. Глядачі мали нагоду насолодитись видовищною грою та співпереживати з командою, за яку вболівали.

Уже 27 листопада стартує чемпіонат Закарпатської області з гандболу серед чоловіків із стартових ігор в м.Хуст. Запрошуємо всіх небайдужих до спорту та гандболу зокрема повболівати та підтримати своїх! До наступних зустрічей на змаганнях та сторінках видання.

Б. ХРАНЮК, воротар команди м.Берегово, “Спорт Тайм”