Ужгород: Інструментальний ансамбль “Рапсодія” розбудить тишу осені “Феєрверком бажань” (ФОТО)

У прес-центрі газети «Неділя» відбулася прес-конференція, в якій узяли участь керівник інструментального ансамблю «Рапсодія», директор Ужгородського районного будинку культури Леся ДУБЕНКО, голова правління Закарпатського обласного благодійного фонду «Вільна сцена» Василь ЧАЙКОВИЧ, начальник управління культури і туризму Ужгородської райдержадміністрації Леонтій ЛЕНАРТ.

Леся Дубенко зазначила, що чотирирічну біографію керована нею «Рапсодія» відзначить творчим вечором. Його програма, анонсована як «Феєрверк бажань», включає в себе  класичні і естрадні твори, обробки народних мелодій. Звучатиме музика Д.Альбіоні, Й.Брамса, Е.Морріконе, В.Монті, Ф.Шуберта, З. де Абреца, Й.Баха, М.Леграна, К.Веласкеса. Прозвучить і українська класика, зокрема «Червона рута» В.Івасюка. Виконуватимуть і твори закарпатських композиторів – С.Андріюка та В.Короленка. Завершиться «феєрверк» запальною мелодією Ж.Оффенбаха «Пекельний галоп», більш відомий публіці за назвою «Канкан».

Керівник гурту познайомила журналістів із його учасницями, зокрема Альоною Гвоздь, Алєсею Фіщенко-Пулєй, Надією Карпинець та Мар’яною Оксенюк. Розповіла і про особистуу творчу біографію, в якій дорога до скрипки була встелена далеко не самими лише трояндами. «Була навіть шестирічна перерва в грі. Проте зараз без цього інструменту я себе вже не уявляю», – зізналася Леся Дубенко.

За словами начальника управління Ужгородської РДА Леонтія Ленарта, «Рапсодія» є одним із наймолодших з-поміж 17 колективів, що діють при  районному будинку культури. «Водночас цей – неповторний як за репертуаром, так і за набором інструментів (три скрипки, альт і флейта). У нас, крім цього, немає інших інструментальних колективів, бо решта – ансамблі музики і танцю, хореографічні, вокальні тощо. Музикантів часто запрошують із виступами по Закарпаттю, вони виїздили з гастролями в Угорщину та Словаччину», – додав пан Леонтій.

Ще один учасник прес-конференції Василь Чайкович повідомив, що «Рапсодія» – лауреат Відкритого кубку виконавських мистецтв «GRANDE PRIZE EURASIA» (2007), Всеукраїнського конкурсу естрадного мистецтва «Вечори над Латорицею» (2008), регіонального конкурсу «Сезони мистецтва» (2010).

– До вечора наш фонд спільно з «Рапсодією» готує сюрпризи. Це і елементи шоу, і ті витівки, про які  воліємо поки що не говорити. Збережемо інтригу до самого початку, – додав пан Василь.

Нагадаємо, що «Рапсодія» прийде до глядачів у п’ятницю, 26 листопада, о 17 год. у приміщенні обласного театру ляльок «Бавка».

Василь БЕДЗІР


На фото автора: учасники прес-конференції; музиканти з «Рапсодії» Алєся Фіщенко-Пулєй, Надія Карпинець, Альона Гвоздь; йде обговорення афіші творчого вечора.