Ужгород: Долю депутатів по 7-му, 8-му та 9-му міських виборчих округах передали ЦВК

Сьогодні, 18 листопада, Закарпатська обласна виборча комісія нарешті отримала протоколи та бюлетені з Ужгородської міської виборчої комісії по трьох одномандатних виборчих округах – № 7, 8, 9 по виборах до Закарпатської обласної ради. Однак рішення про оголошення офіційних результатів так і не прийняли.

Голова Закарпатської ОВК Віталій Куштан на засіданні комісії заявив: “Будь-яке рішення, яке ми ухвалимо, буде незаконним, оскільки Ужгородською міською виборчою комісією порушено всі можливі й неможливі терміни. Тому пропоную передати протоколи до Центральної виборчої комісії для прийняття рішення”.

Голова Ужгородської МВК Віктор Боричевський зазначив, що комісія так пізно передала документи до ОВК, оскільки тривали суди.

Максим Янчий, представник ЗОО Єдиний Центр, теж наголосив, що немає підстав говорити про бездіяльність Ужгородської МВК, оскільки вона не могла встановити результати, поки тривав розгляд судових позовів.

За висловом присутнього на засіданні ОВК юриста Олександра Лендєла, ЦВК, незважаючи на порушення термінів, жодного разу не втрутилася в процес. Тому, на його погляд, обласна комісія прийняла завідомо незаконне рішення з тим, щоб ЦВК його виправило.

Нагадаємо, напередодні ввечері, 17 листопада, було закінчено перерахунок бюлетенів по одномандатному виборчому округу  № 8 по виборах до Закарпатської обласної ради, згідно з яким підтверджено попередні результати, що перемогу здобув кандидат від Єдиного Центру нейрохірург з європейським ім’ям Володимир Смолянка.

ЗІА “Простір”