Закарпаття: Державна екологічна інспекція за завдану природі шкоду оштрафувала 32 посадові особи та громадян

Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції в Закарпатській області проведено перевірки додержання природоохоронного законодавства ДП «Воловецьке ЛГ», філією ГДСЛАП “Закарпатагроліс” “Мукачівський держспецлісгосп” та Карпатським біосферним заповідником (КБЗ).

У ході здійснення заходів державного контролю було виявлено пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, пошкодження лісових культур, природного підросту та самосіву, незадовільне та несвоєчасне очищення місць рубок від порубкових залишків, незаконні рубки дерев в межах лісосік, не вивезення в установлений термін деревини з лісосік, чим порушено вимоги Лісового Кодексу України.

За результатами перевірок Інспекцією притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства ДП “Воловецьке ЛГ”  19 посадових осіб та громадян на загальну суму штрафів 1,513 тис. грн., філією  ГДСЛАП “Закарпатагроліс” “Мукачівський держспецлісгосп” – 12 посадових осіб та громадян на суму – 0,952 тис.грн., КБЗ – 1 особу на 0,085 тис. грн.

Інспекцією проведено розрахунок шкоди, завданої природним ресурсам, та виставлено претензії ДП “Воловецьке ЛГ”  на суму 10,748 тис. грн., філії  ГДСЛАП “Закарпатагроліс” “Мукачівський держспецлісгосп” – 123,755 тис. грн. та Карпатському біосферному заповіднику 1,856 тис. грн. для добровільного відшкодування збитків.

У разі залишення претензій без відповіді Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області буде подано позовні заяви до Господарського суду Закарпатської області щодо стягнення зазначених сум.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області