ЦВК: Парламентські вибори мають бути у 2011 році

Питання про оголошення початку парламентської виборчої кампанії може бути розглянуте на засіданні Центральної виборчої комісії 22 листопада. Про це сказав заступник голови ЦВК Андрій Магера на брифінгу в п’ятницю, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє “ЛІГАБізнесІнформ”.
“Я не виключаю того, що в понеділок, 22 числа, може бути засідання ЦВК, на якому серед іншого, я це не виключаю, буде питання парламентських виборів 2011 року”, – сказав він.

“Але якою буде позиція ЦВК і яке рішення буде ухвалено ЦВК у понеділок – про це можна буде говорити тільки після засідання”, – додав Магера.

Заступник голови ЦВК висловив сподівання на те, що в понеділок у даному питанні буде встановлена визначеність. Однак наголосив, що поки що прогнозувати рішення ЦВК рано, і нагадав, що ЦВК – це колегіальний орган, який приймає рішення голосуванням.

Магера зазначив, що висновок Конституційного Суду про конституційність проведення виборів до парламенту восени 2012 року стосується винятково проекту змін до Конституції, але не стосується поточної ситуації, зокрема, застосування норм чинної Конституції.

Він також підкреслив, що його позиція залишається колишньою і базується вона на тому, що норма чинної Конституції чітко говорить про те, що чергові вибори до Верховної Ради проходять в останню неділю березня четвертого року повноважень парламенту.

“Парламент вступив у свої повноваження в 2007 році, а 27 березня 2011 року – це і є остання неділя березня четвертого року повноважень нинішнього скликання Верховної Ради”, – нагадав Магера.