Тягнибок закликав до революції через прийняття Податкового кодексу

Тягнибок закликав українців до проведення соціальної та національної революцій через прийняття Податкового кодексу, який, за його словами, перетворює Україну на країну олігархів та злиднів.

Відповіддю українців на прийняття Податкового кодексу має стати національна та соціальна революції. Про це заявив лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

За його словами, нинішня влада – влада крупного кримінально-олігархічного капіталу робить усе, щоби знищити зародки середнього класу.

“Середній клас – дрібний та середній бізнес, інтелігенція – це основа будь-якої розвинутої держави. Це не тільки люди, які мають заможний рівень життя, але й мають гідність відстоювати свої політичні права, мають власну позицію. Це люди, яких не купиш під час виборів за 100 гривень чи шмат гнилої ковбаси. Тому нинішня влада робить усе, щоби знищити той невеликий прошарок самодостатніх українців, яких сьогодні в Україні заледве 5%, і остаточно перетворити Україну на країну олігархів та злиднів”, – наголосив Тягнибок.

Він наголосив, що підприємці мають розуміти, що нинішню владу олігархів може перемогти не якась окрема частина українського суспільства, а весь народ, який зі зрозумілою політичною програмою не тільки скине нинішню криміналізовану українофобську владу, але й поставить її на місце.

“Відповіддю середнього класу на цей наступ влади має стати національна і соціальна революція, адже саме через такі революції відбулося становлення середнього класу практично в усіх європейських країнах. Проте для того, щоби здійснити революцію, люди, які сьогодні стоять біля Верховної Ради, мають висувати не виключно вузькі економічні вимоги, а, передусім, іти із чітко сформульованою політичною програмою”, – підкреслив Тягнибок.

Він також заявив, що перемога підприємців має початися із відставки уряду Азарова-Тігпка-Табачника, який фізично не здатен захищати інтересів середнього класу та українського народу.

Як повідомлялося раніше, Верховна рада ухвалила у другому читанні і в цілому Податковий кодекс України.

За це рішення проголосували 269 із 348 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

При цьому голова Верховної ради Володимир Литвин зазначив, що “в процесі оформлення цього закону” його буде розділено на 2 – Податковий кодекс і на закон, який стосується внесення змін до інших законів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу.

Литвин також наголосив, що напрацьовані уточнення до Податкового кодексу, які становлять 32 сторінки. Він наголосив, що комітет ВР з питань митної та податкової політики разом з урядом має їх опрацювати і “ми оформимо їх як зміни до закону”, тобто до Податкового кодексу України перед тим як Податковий кодекс буде підписаний головою ВР та направлений на підпис президенту України.

Нагадаємо, раніше Верховна рада не врахувала вимоги малого бізнесу й опозиції щодо спрощеної системи оподаткування.

В свою чергу, в опозиції заявили, що оскаржать прийняття Податкового кодексу в КСУ.

tsn.ua