Ужгород: Мер Погорєлов відновив щоп’ятничні об’їзди вулиць обласного центру Закарпаття

Нарада на колесах — вивчати стан справ у місті доречніше саме їдучи вулицями Ужгорода. Мер обласного центру відновив практику об’їздів міста спільно з усіма службами, відповідальними за порядок.

Перший п’ятничний об’їзд відбувся правобережною частиною міста. Почали з вулиці Собранецької дорогою до кордону. Неохайні торгові будки, сміття, занедбані рекламні носії, недбайливо ведене будівництво, а також – засохлі квіти на пам’ятнику «Україна – Визволителям!», – на усе це звертав дорогою увагу Віктор Погорєлов і робив відповідні вказівки навести лад, акцентуючи, що йдеться про «ворота» до Ужгорода.

Відкриті люки, небезпечні ями, будівельне сміття на узбіччях, а також сумнозвісні розриття доріг – на всьому цьому акцентував увагу мер маршрутом через так званий БАМ і до історичного центру міста, вулицями Берчені, Другетів, Оноківською, Тімірязєва тощо. Звісно, торкнулися й теми зупинок, необладнаних для пасажирів, зокрема, вбиральнями.

І якщо близь міської лікарні мер був незадоволений надто рясним паркуванням автівок – дано доручення розібратися за участі ДАІ – то на Шахті з приємністю відзначив, що сьогодні там значно чистіше, ніж було у понеділок. Віктор Погорєлов наголошує: мета об’їзду – побачити проблеми, вирішення яких не надто витратне, але на обличчі міста позначається суттєво.

Усі зауваження Віктора Володимировича одразу ж «на олівець» брали керівники служб комунальної галузі міста, головний архітектор Ужгорода, представники муніципальної поліції, міського відділу торгівлі, санепідемстанції, «Міськсвітла», «Агроміксу», КШЕпу, ЖРЕР-ів тощо.

«Бачимо, що багато зруйнованих доріг, тротуарів, чимало люків відсутні, захаращені зелені зони, повно сміття по місту. Наразі я просто даю завдання і прошу протягом наступного тижня – до п’ятниці – привести до ладу те, на що я звертав вашу увагу сьогодні», – сказав Віктор Погорєлов співробітникам міських служб, підсумовуючи  перший об’їзд.

«Прошу зробити все, аби облагородити відвідані нами райони. Так, я розумію, що сьогодні не вдасться зробити там усі дороги і тротуари – це надто затратне, але ж ми можемо принаймні прибрати сміття і подбати, аби не було відкритих люків. Ще слід усунути стихійну торгівлю, яка знову з’явилася, скажімо, на Корятовича… Зверніть увагу і на фасади і паркани у центрі міста – деякі з них надто неохайні. Прошу вас бути відповідальними», – підсумував мер вказівки підлеглим.

Відтепер щотижневі об’їзди будуть традицією, – зазначив Віктор Погорєлов. Щоразу інспектуватимуть різні райони міста – повідомила прес-секретар Ужгородського міського голови Алла Хаятова.