На Закарпатті триває обласний чемпіонат зі спортивного орієнтування

За минулих вихідних днів на околицях Ужгорода відбулися старти чергового чемпіонату Закарпаття з спортивного орієнтування, в якому взяла участь рекордна кількість спортсменів — майже 300. Це були одні з останніх змагань поточного року, отож, боротьба за першість розгорнулася неабияка, адже виникла можливість поповнити загальнокомандний очковий багаж тому чи іншому району.

Залікові очки нараховувалися за зайняті з 1 по 7 місця. До речі, протягом останніх років ми, як правило, числимося у призерах завдяки передусім досягненням з цього виду спорту та зимових.

І цього разу успішно виступили міжгірчани практично у всіх вікових групах (12, 14, 16, 21 та 35 років і старші). Збірна Міжгірщини була сформована фактично з одних келечинців та нижньостуденівців. Першого дня на довгій дистанції серед 12-річних спортсменок срібним призером стала п’ятикласниця Келечинської ЗОШ І-ІІ ст. Мирослава Сегляник, 4 місце посіла її землячка Олександра Зубанич, 5 — Людмила Петричко (Н.Студений). Залікові бали також отримали Віталій Мись (Келечин) та Юрій Масляник з Н. Студеного.

В групі 16-річних бронзову медаль завоювала Вікторія Щур, за нею слідом фінішувала Андріана Химинець (обидвоє з Келечина).

У 21-літньому віковому цензі 5 місце за кандидатом у майстри спорту Оксаною Пиринець, працівницею екокурорту “Ізкі” (Матачів).

Наступного дня на коротких дистанціях найкраще виступили келечинки — учениці Пилипецької ЗОШ І-ІІІ ст. Андріана Химинець (1 місце) та Вікторія Щур (3 місце).

Хочеться висловити щиру подяку за сприяння автотранспортом директору ВАТ “Міжгірське АТП-12138” Миколі Бабічину та за ввічливе обслуговування водію Василю Шемету.

Василь КОВАЛЬ, тренер, вчитель Келечинської ЗОШ І-ІІ ст., “Верховина” для mizgir.com.ua