Сьогодні — 6-та річниця Помаранчевої революції

Сьогодні вранці, 22 листопада, на Майдані Незалежності починають збиратися підприємці, які виступають проти підписання Президентом Віктором Януковичем Податкового кодексу.За останніми даними, на Майдані зібралися кілька тисяч протестувальників. Учасники мітингу тримають у руках транспаранти з гаслами проти прийняття Податкового кодексу, таблички з назвами своїх міст і прапори своїх місцевих профоб’єднань.

Крім того, в даний момент у бік Майдану направляються ще кілька тисяч демонстрантів від станції метро Хрещатик і від Європейської площі.

Вчора на головній площі столиці оргкомітет протестуючого містечка зібрав сцену з веб-камерою, яку незабаром обіцяють включити. Близько півночі територію навколо обнесли парканом. Наметового містечка підприємці поки не ставили.

Як очікується, у мітингу візьмуть участь тисячі людей. Оргкомітет протестуючих проанонсував прибуття великої кількості людей з регіонів.

Водночас, Центральний штаб порятунку українського підприємництва заявив, що співробітники правоохоронних органів перешкоджають приїзду до Києва протестуючих проти ухвалення Податкового кодексу підприємців.

“У штаб надійшла інформація про якусь заборону нашої акції і можливу силову протидію організаторам акції з боку представників правоохоронних органів і міськадміністрації при монтажі сценічних конструкцій і звукотехнічного обладнання”, – заявили в штабі.

“Центральний штаб порятунку українського бізнесу закликає чинну владу припинити тиск на підприємців і дозволити їм реалізувати своє конституційне право на протест у рамках передбачених законодавством”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, в документі наголошується, що “підприємці України готові до конструктивного діалогу і пошуку компромісу з владою, але тільки після ветування в найкоротші терміни Податкового кодексу Президентом України”.

Водночас, у центрі Києва близько 6:00 ранку почали збиратися загони міліції. Найбільша кількість співробітників правоохоронних органів сконцентровано біля Кабміну і на Майдані Незалежності.

Кореспондент