Українці піднімають протести проти Податкового кодексу по всій країні. Окрім Закарпаття

Окрім столиці протестувальники проти Податкового кодексу вийшли на вулиці Житомира, Тернополя, Полтави, Донецька, Запоріжжя. Не протестують лише в Закарпатті.На підтримку акції протесту проти нового Податкового кодексу у Києві, в інших містах України також вийшли на вулиці невдоволенні підприємці.

Так близько 300 представників малого і середнього бізнесу вранці пікетували Житомирську облдержадміністрацію на знак протесту. Учасники акції – переважно жителі Житомира та Житомирського району. Вони вигукували: “Ганьба!”, “Ні – Податковому кодексу!”.

У Тернополі підприємці на знак протесту проти Податкового кодексу перекрили дорогу, яка веде з міста у південному напрямку.

Як повідомила голова профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломейчук, до такої форми протесту люди вдалися у зв’язку з тим, що попри звернення до влади Податковий кодекс було ухвалено.

За її даними, дорогу на пішохідному переході поблизу приміського села Велика Березовиця перекривають близько 100 людей. Вони заблокували дорогу близько 10.00.

Вона також повідомила, що паралельно відбувається акція протесту біля Тернопільської облдержадміністрації.

На площі біля Полтавської облдержадміністрації проходить мітинг підприємців, які вимагають від президента накласти вето на Податковий кодекс.

Учасники мітингу також засуджують депутатів Верховної ради, які голосували за ухвалення Податкового кодексу.

На трибуні організатори мітингу встановили плаху з сокирою ката.

Вона, на думку ініціаторів цієї “декорації”, повинна нагадувати всім причетним до ухвалення Податкового кодексу, проти якого виступали підприємці, про їхню неминучу “політичну смерть”.

Нагадаємо, міліція не пустила до Києва 140 автобусів з учасниками акції протесту з різних регіонів.

tsn.ua